måndag 26 juni 2017

Bästa vaniljsåsen

Sommartider är också pajtider så varför inte baka ihop något gott till eftermiddagskaffet? 

Har du en gång gjort denna vaniljsås och avnjutit den vill du inte längre köpa de färdiga såserna från kyldisken eller vispa ihop en sås från påse. Den här vaniljsåsen fixar du i ett nafs och den är helt utan tillsatser! Här hemma brukar det bli mest riv efter vaniljsåsen om jag ska vara ärlig ...



På bilden syns rabarberpaj serverad med vaniljsås. 



Vaniljsås 4-6 portioner

3 dl vispad grädde
3 äggulor
½-1 msk vaniljpulver
Ev sötning efter smak som exempelvis honung, socker


Vispa grädden så tjock som du vill ha den (den blir aningens lösare när äggulorna vispas ner). 
Vispa ner äggulorna.
Tillsätt vaniljpulver och ev sötning.

Det går alldeles utmärkt att söta med Stevia om man vill det. Personligen gillar jag inte den kalla smaken som kommer och väljer att söta med vanligt socker eller honung. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...